Organisatie inspiratiereizen buitenland

Internationale contacten zijn voor mij pareltjes in mijn werk. Het levert mij veel inspiratie op. De afgelopen jaren heb ik een aantal studiereizen gemaakt naar Japan, Nieuw-Zeeland, Spanje, Engeland en Canada. Ik heb prachtige voorbeelden gezien van geintegreerde zorg tussen zorg en welzijn in Catalonië, Cultuursensitieve zorg aan Maori in Nieuw-Zeeland en de voordelen van 1 financieringssysteem in een regio in Canada.

Japan:

In 2018 en 2020 organiseerde ik voor bestuurders, directeuren, zorgverleners, beleidsmedewerkers en onderzoekers in de zorg een Inspiratiereis naar Japan over ouderenzorg. Japan loopt voorop in het aantal ouderen. Daarnaast krimpt het aantal inwoners in recordtempo. Hoe gaat Japan hiermee om, op sociaal, medisch en technisch gebied? Hoe kijkt men in Japan aan tegen ouder worden, de vergrijzing, werk, pensioen en familiewaarden? Wat doet Japan anders om ‘goed oud te worden’ en wat kunnen wij daarvan leren?

De inspiratiereis naar Japan van 23 t/m 30 januari 2020 was een groot succes. In 2021 gaan we weer. Ga je mee? Bekijk de brochure van 2020.

België:

In 2020 gaf ik samen met Dr. Ton Bakker, lector Hogeschool Rotterdam, specialist ouderengeneeskunde en directeur St. Wetenschap Balans, een seminar over probleemgedrag bij dementie aan vier woon-zorgcentra in de buurt van Gent. De deelnemers waren enthousiast over de aanpak en over de informatie over hoe Nederland de zorg organiseert voor mensen met dementie.

Nieuw-Zeeland:

Hoe is de eerstelijnszorg geregeld in een ander land? Wat kunnen wij daarvan leren? In 2013 ging ik vier maanden naar Nieuw-Zeeland om het antwoord op deze vragen te vinden. Ik interviewde 23 mensen in verschillende gezondheidscentra en deelde mijn ervaringen in een artikel in De Eerstelijns.

Resultaten

Brochure: Inspiratiereis Japan 2020. ‘Een andere kijk op ouderenzorg.’

Nieuwsbrief: ‘Inspiratiereis Japan 2018 gaf veel nieuwe inzichten.’

Artikel oktober 2016: ‘Leren van de eerstelijns zorg in Nieuw-Zeeland.’

vorig project

volgend project

Contact

Van Maar Advies
Houtwerf 14
3451 DC Vleuten

Telefoon: 06 216 59 559
E-mail: corine@vanmaaradvies.nl
KvK: 68406339
BTW: NL141335130B01

Of laat direct een bericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.