STIP-Methode

Implementatie methode

Sinds 2019 ben ik bezig om de STIP-Methode te implementeren bij verpleeghuizen. Dit doe ik met veel plezier. Ik heb inmiddels veel ervaring opgedaan in verpleeghuizen als coach bij Waardigheid en Trots, met het begeleiden van verandertrajecten.

Lees voor mijn werkwijze de volgende factsheet: https://vanmaaradvies.nl/wp-content/uploads/2022/03/STIP-Methode-v2.pdf http://STIP-Methode  

ALs je interesse hebt in de STIP-Methode ondersteun ik je graag!

De STIP-Methode is een nieuwe, completere aanpak gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag bij Dementie van Verenso/NIP uit maart 2018. In deze richtlijn worden drie aanpakken genoemd die effectief zijn (IRR, STA OP!, Grip op Probleemgedrag). Door de betrokkenen van deze drie aanpakken zijn de handen ineengeslagen om tot één gecombineerde aanpak te komen: de gepersonaliseerde STapsgewijze Integrale aanpak van Probleemgedrag: De STIP-Methode !

Met Ton J.E.M. Bakker, MD/PhD, Corine van Maar, MBA, Canan Ziylan en Helma Verstraeten – de Keuninck.

Video

Wat zorgt ervoor dat iemand een waardevol bestaan leidt? Wat is daarvoor nodig? Wat houdt de STIP- methode in? En hoe kun je er in jouw verpleeghuislocatie mee aan de slag gaan? Je hoort en ziet het in deze video.

Het is een van de meest bekeken sessies van de vier congressen van Waardigheid en Trots in 2021. Wat leuk om deze webinar te mogen voorzitten!

Met medewerking van WVO Zorg, de verpleeghuisorganisatie die de STIP-methode invoerde.

Stappenplan

Dit stappenplan hoort bij de STIP-Methode.

Factsheet

Tips vanuit verpleeghuizen.

vorig project

volgend project

Contact

Van Maar Advies
Houtwerf 14
3451 DC Vleuten

Telefoon: 06 216 59 559
E-mail: corine@vanmaaradvies.nl
KvK: 68406339
BTW: NL141335130B01

Of laat direct een bericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.