STIP-Methode

De STIP-Methode is een nieuwe, completere aanpak gebaseerd op de Richtlijn Probleemgedrag bij Dementie van Verenso/NIP uit maart 2018. In deze richtlijn worden drie aanpakken genoemd die effectief zijn (IRR, STA OP!, Grip op Probleemgedrag). Door de betrokkenen van deze drie aanpakken zijn de handen ineengeslagen om tot één gecombineerde aanpak te komen: de gepersonaliseerde STapsgewijze Integrale aanpak van Probleemgedrag: De STIP-Methode !

De STIP-Methode bestaat uit 9 elementen: 5 fasen (A,B,C,D,E.) Klinisch Redeneren en 4 Stepped Care elementen gericht op Preventie, Begeleiden en Behandelen. Bij de STIP-Methode wordt de webapplicatie BPSD-Care ingezet, als hulpmiddel voor deze integrale aanpak. In deze webapplicatie kunnen zorgprofessionals probleemgedrag van zorgvragers continu bijhouden. Dit helpt hen bij het écht betrekken van de zorgvragers en hun mantelzorgers. Ook helpt het de zorgprofessionals om de aanpak onderling af te stemmen, zodat zij op dezelfde manier effectief samenwerken met de zorgvrager en familie.

Met Ton J.E.M. Bakker, MD/PhD, Corine van Maar, MBA, Canan Ziylan en Helma Verstraeten – de Keuninck.

Implementatie methode

Sinds 2019 ben ik bezig om de STIP-Methode te implementeren bij verpleeghuizen. Dit doe ik met veel plezier.

Ik heb inmiddels veel ervaring opgedaan in verpleeghuizen als coach bij Waardigheid en Trots, met het begeleiden van verandertrajecten.

Lees voor mijn werkwijze de volgende factsheet: https://vanmaaradvies.nl/wp-content/uploads/2021/05/STIP-implementatie-en-methode.pdf Als je interesse hebt in de STIP-Methode ondersteun ik je graag! Mail of bel me gerust voor meer informatie.

Factsheet

Tips vanuit verpleeghuizen.

vorig project

volgend project

Contact

Van Maar Advies
Houtwerf 14
3451 DC Vleuten

Telefoon: 06 216 59 559
E-mail: corine@vanmaaradvies.nl
KvK: 68406339
BTW: NL141335130B01

Of laat direct een bericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.