9 t/m 11 juni 2021

Zorg en welzijn in Denemarken

”De kracht van ouderen”

Wat kunnen wij leren van Denemarken? Ook Denemarken vergrijst, nog meer dan in Nederland. Het land is interessant, omdat het op een innovatieve manier ondersteuning geeft aan kwetsbare ouderen en mensen met een beperking. Hierbij leren mensen zelf om zo onafhankelijk mogelijk te zijn als ze ouder worden. Deze Deense aanpak is steeds meer bekend in Nederland. Wat betekent dit voor ouderen? Hoe komt het dat professionals de zorg en ondersteuning niet van hen overnemen? Hoe geven gemeenten inhoud aan de grote rol die zij spelen? Over deze aanpak gaat onze inspiratiereis.

Inspiratiereis naar Denemarken

In juni gaan we met een gezelschap uit Nederland naar Denemarken. We verkennen met elkaar wat deze aanpak in de praktijk betekent en hoe dit in Nederland kan werken.

Voor wie?

Voor iedereen die zich bezighoudt met vraagstukken in de ouderenzorg. Voor bestuurders, zorgverleners, managers en beleidsmakers in zorg en welzijn, die zijn of haar blik willen verruimen.

Wat kunt u verwachten?

We hebben een inspirerend programma en bezoeken gemiddeld twee à drie locaties per dag in Fredericia, Odense en Kopenhagen. We bezoeken en spreken ouderen thuis en gaan echt in de praktijk ervaren hoe deze Deense aanpak leeft.

Hoe doet u nieuwe inspiratie op?

Nieuwsgierig waarnemen en onze eigen oordelen zoveel mogelijk loslaten. Dat levert in onze ervaring de mooiste nieuwe inzichten op. Gedurende de reis kijken we daarom vooral veel om ons heen, luisteren we naar verhalen en presentaties en gaan we in gesprek met elkaar. Hoe gaan jonge en oudere mensen met elkaar om en met zorg- en welzijnsmedewerkers? We verkennen met elkaar hoe de Deense aanpak in uw eigen werkomgeving in Nederland kan werken.

Meer informatie vindt u in de brochure (deze komt binnenkort online). Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met:

Corine van Maar:
corine@vanmaaradvies.nl
06 – 21 65 95 59

Tabitha Lamers:
tabitha.lamers.eijkman@gmail.com 
06 – 23 06 45 40

Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Gaat u met ons mee?

Hier komt binnenkort de brochure:

‘Inspiratiereis Denemarken 2021, de kracht van ouderen.’

vorig project

volgend project

Contact

Van Maar Advies
Houtwerf 14
3451 DC Vleuten

Telefoon: 06 216 59 559
E-mail: corine@vanmaaradvies.nl
KvK: 68406339
BTW: NL141335130B01

Of laat direct een bericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.