Organisatie inspiratiereizen Nederland

De afgelopen jaren heb ik een aantal studiereizen georganiseerd in Nederland door buitenlandse zorgverleners te ontvangen uit België, Chili, Frankrijk en Nieuw-Zeeland. Wat een mooie ontmoetingen waren het!

Deelnemers uit België

In 2019 bezocht een Belgische delegatie Nederland, om te leren van best practices op het gebied van wonen en zorg voor mensen met dementie. ‘Bij elkaar in de keuken kijken’ in een ander land levert vaak veel zoveel op. “De inspiratie die werd verwacht, werd ruimschoots ingevuld met leerrijke onderbouwde bezoeken en presentaties”, aldus Dirk De Meester hoofdzorgverlening WZC Leiehome uit België.

Het bezoek van de Belgische delegatie in Nederland in 2019 was een groot succes, bijzonder om ervaringen van elkaar uit te wisselen. Ook geinteresseerd in een programma op maat met bezoek bij verschillende good practices? Bekijk de brochure van 2020.

Deelnemers uit Nieuw-Zeeland

In 2018 organiseerde ik voor zorgverleners en bestuurders uit Nieuw Zeeland een inspiratiereis naar Nederland. Ik organiseerde dit samen met Care-Metric. Het was een gevarieerd programma, waarbij we Nederlandse ‘best practices’ bezochten. We brachten een bezoek aan Zilverenkruis, Elisabeth Tweesteden ziekenhuis, Raedelijn, De Herbergier, Buurtzorg, Vilans, Dementiedorp De Hogeweyk, de Inspectie (IGZ), Florence en de Nieuw Zeelandse ambassade. Met gastsprekers professor Guus Schrijvers en lector Frans Hoogeveen.

Deelnemers uit heel Europa

In 2018 organiseerden ik samen met het IFIC, Vilans en het RIVM, de Internationale Ervaringsdag ‘Connecting Health and Social Care’. Op deze ‘pre-congres’ dag bezochten circa 60 deelnemers bijzondere ‘best practices’ in Nederland. Als adviseur zorgde ik voor de opzet van deze ervaringsdag, met het opstellen van een actieplan, draaiboek en begroting. Er waren in totaal 6 site visits over: wijkgericht werken, integrale ouderenzorg, welzijn in een buurthuis en een gemeente en een bezoek aan een zorgboerderij. Ik verzorgde het bezoek naar een gezondheidscentrum en een verpleeghuis in hartje Amsterdam. Wat een leuke dag was het!

Resultaten

Brochure

Aanbod aan Belgen voor reis naar Nederland.
‘Good practices over dementie voor deelnemers uit België 2020.’

Nieuwsbrief

Belgen zien voorbeelden in Nederland.
‘Zorg en wonen in Nederland voor mensen met dementie.’

Nieuwsbrief

Nieuw-Zeelanders en Australiërs doen inspiratie op in Nederland.
‘Bruggen bouwen tussen Nieuw-Zeeland, Australië en Nederland.’

Nieuwsbrief

Europeanen bezoeken Amsterdam.
‘Verbinding zorg en welzijn in Amsterdam.’

vorig project

volgend project

Contact

Van Maar Advies
Houtwerf 14
3451 DC Vleuten

Telefoon: 06 216 59 559
E-mail: corine@vanmaaradvies.nl
KvK: 68406339
BTW: NL141335130B01

Of laat direct een bericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.