Organisatie inspiratiereizen buitenland

Internationale contacten zijn voor mij pareltjes in mijn werk. Het levert mij veel inspiratie op. De afgelopen jaren heb ik een aantal studiereizen gemaakt naar Japan, Nieuw-Zeeland, Spanje, Engeland en Canada. Ik heb prachtige voorbeelden gezien van geintegreerde zorg tussen zorg en welzijn in Catalonië, Cultuursensitieve zorg aan Maori in Nieuw-Zeeland en de voordelen van 1 financieringssysteem in een regio in Canada.

Van Maar Advies organiseert regelmatig inspiratiereizen en talks naar het buitenland. Bekijk de website voor de laatste updates.

Inspiration talks

In gesprek met Japan, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Samen met Stephan Hermsen (Gezond Maatwerk) en Frans van Soest (Vilans) organiseer ik een digitale talk over ouderenzorg.

Luister de korte podcast.

Japan

Kijk naar de korte aftermovie.

In 2018 en 2020 organiseerde ik samen met Katinka Visscher, voor bestuurders, directeuren, zorgverleners, beleidsmedewerkers en onderzoekers in de zorg een Inspiratiereis naar Japan over ouderenzorg. Japan loopt voorop in het aantal ouderen. Daarnaast krimpt het aantal inwoners in recordtempo. Hoe gaat Japan hiermee om, op sociaal, medisch en technisch gebied? Hoe kijkt men in Japan aan tegen ouder worden, de vergrijzing, werk, pensioen en familiewaarden? Wat doet Japan anders om ‘goed oud te worden’ en wat kunnen wij daarvan leren?

Lees ook de artikelen en brochure. Bekijk ze onderaan!

België

In 2020 gaf ik samen met Dr. Ton Bakker, lector Hogeschool Rotterdam, specialist ouderengeneeskunde en directeur St. Wetenschap Balans, een seminar over probleemgedrag bij dementie aan vier woon-zorgcentra in de buurt van Gent. De deelnemers waren enthousiast over de aanpak en over de informatie over hoe Nederland de zorg organiseert voor mensen met dementie.

Nieuw-Zeeland

Hoe is de eerstelijnszorg geregeld in een ander land? Wat kunnen wij daarvan leren? In 2013 ging ik vier maanden naar Nieuw-Zeeland om het antwoord op deze vragen te vinden. Ik interviewde 23 mensen in verschillende gezondheidscentra en deelde mijn ervaringen in een artikel in De Eerstelijns.

Resultaten

Dubbel interview deel 1

Frans van Zoest en Leslie de Ruiter gingen mee met de inspiratiereis 2020. Lees hun ervaringen.
Inspiratiereis Japan 2020. 

Dubbel interview deel 2

Cora Ritmeijer en Ineke van Hofwegen gingen mee met de inspiratiereis 2020. Lees hun ervaringen.
Inspiratiereis Japan 2020.

Aftermovie

Van metropool Tokyo naar het sprookjesachtige Kyoto, Inspiratiereis Japan 2018.

Brochure

Programma Inspiratiereis Japan 2020.
‘Een andere kijk op ouderenzorg.’

Nieuwsbrief

Nabeschouwing Inspiratiereis Japan 2018.
‘Inspiratiereis Japan 2018 gaf veel nieuwe inzichten.’

vorig project

volgend project

Contact

Van Maar Advies
Houtwerf 14
3451 DC Vleuten

Telefoon: 06 216 59 559
E-mail: corine@vanmaaradvies.nl
KvK: 68406339
BTW: NL141335130B01

Of laat direct een bericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.