Organisatie inspiratiereizen buitenland

Internationale contacten zijn voor mij pareltjes in mijn werk. Het levert mij veel inspiratie op. De afgelopen jaren heb ik een deelgenomen aan een aantal studiereizen naar Spanje, Engeland en Canada. Het inspireerde mij om zelf reizen te gaan organiseren.

Sinds 2018 organiseer ik samen met partners zelf inspiratiereizen. Onderstaande informatie laat zien wat we beleefd en ervaren hebben.

Door de Corona pandemie hebben de inspiratiereizen even stilgelegen. In plaats daarvan heb ik Inspiratie Talks (gesprekken) georganiseerd. Deze lopen in 2022 ook nog door, dus als je zin hebt om mee te doen, meld je dan gerust aan.

In 2022 ga ik weer verder met de fysieke Inspiratiereizen! In november staat een reis naar Zuid-Afrika gepland. Een aantal deelnemers heeft zich al aangemeld. Ga je ook mee? Dat zou heel leuk zijn. Stuur mij een mail en ik geef je nog wat meer informatie.

1. Zuid-Afrika (Kaapstad en omgeving)

In november 2022 organiseer ik samen met Stephan Hermsen een inspiratiereis naar Zuid-Afrika. Samen met de deelnemers uit Nederland gaan we op zoek naar andere manieren van kijken, die ons verder helpen met onze uitdagingen in zorg en welzijn. We kijken naar onderwerpen als diversiteit, leiderschap, duurzaamheid en gezondheidsverschillen.

Er is al een groep deelnemers, ga je ook mee? Klik voor meer informatie op de onderstaande brochure of stuur een e-mail naar corine@vanmaaradvies.nl.

2. Inspiration talks

Om nog meer over ouderzorg te leren ga ik in gesprek met deelnemers uit Japan, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Nederland. Samen praten we over hoe de zorg, welzijn en wonen in de verschillende landen wordt georganiseerd. En over hoe ouderen dit ervaren. Ik organiseer deze talks samen met Stephan Hermsen (Gezond Maatwerk) en Frans van Zoest (Vilans). Yvonne Witter van ZorgSaamWonen, landelijk kenniscentrum wonen, zorg en welzijn, is een van de deelnemers. Op haar verzoek schreef ik met plezier een blog voor ZorgSaamWonen.

Luister de korte podcast

Blog

Tijdens de digitale Talks spraken we over wonen op oudere leeftijd. Voor ZorgSaamWonen maakte ik hierover een  blog met de uitkomsten “Hoe wil jij wonen als je ouder bent?”.

3. Japan

In 2018 en 2020 organiseerde ik samen met Katinka Visscher, voor bestuurders, directeuren, zorgverleners, beleidsmedewerkers en onderzoekers in de zorg een Inspiratiereis naar Japan over ouderenzorg. Japan loopt voorop in het aantal ouderen. Daarnaast krimpt het aantal inwoners in recordtempo. Hoe gaat Japan hiermee om, op sociaal, medisch en technisch gebied? Hoe kijkt men in Japan aan tegen ouder worden, de vergrijzing, werk, pensioen en familiewaarden? Wat doet Japan anders om ‘goed oud te worden’ en wat kunnen wij daarvan leren?

Lees ook de artikelen en brochure. Bekijk ze hieronder!

Kijk naar de korte aftermovie van 2020

Dubbel interview deel 1

Frans van Zoest en Leslie de Ruiter gingen mee met de inspiratiereis 2020. Lees hun ervaringen.
Inspiratiereis Japan 2020. 

Dubbel interview deel 2

Cora Ritmeijer en Ineke van Hofwegen gingen mee met de inspiratiereis 2020. Lees hun ervaringen.
Inspiratiereis Japan 2020.

Aftermovie

Van metropool Tokyo naar het sprookjesachtige Kyoto, Inspiratiereis Japan 2018.

Brochure

Programma Inspiratiereis Japan 2020.
‘Een andere kijk op ouderenzorg.’

Nieuwsbrief

Nabeschouwing Inspiratiereis Japan 2018.
‘Inspiratiereis Japan 2018 gaf veel nieuwe inzichten.’

4. België

In 2020 gaf ik samen met Dr. Ton Bakker, lector Hogeschool Rotterdam, specialist ouderengeneeskunde en directeur St. Wetenschap Balans, een seminar over probleemgedrag bij dementie aan vier woon-zorgcentra in de buurt van Gent. De deelnemers waren enthousiast over de aanpak en over de informatie over hoe Nederland de zorg organiseert voor mensen met dementie. Lees hier het programma.

.

5. Nieuw-Zeeland

Hoe is de eerstelijnszorg geregeld in een ander land? Wat kunnen wij daarvan leren? In 2013 ging ik vier maanden naar Nieuw-Zeeland om het antwoord op deze vragen te vinden. Ik interviewde 23 mensen in verschillende gezondheidscentra en deelde mijn ervaringen in een artikel in De Eerstelijns.

vorig project

volgend project

Contact

Van Maar Advies
Houtwerf 14
3451 DC Vleuten

Telefoon: 06 216 59 559
E-mail: corine@vanmaaradvies.nl
KvK: 68406339
BTW: NL141335130B01

Of laat direct een bericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.