Meedoen en bereiken van ouderen

Projecten opzetten mét ouderen is zo belangrijk! Dit gebeurt op zich wel steeds meer, maar het kan zeker nog vaker.

Het FNO programma Meer Veerkracht, Langer Thuis (looptijd 2015-2019) laat mooie, inspirerende voorbeelden zien, waarbij alleenstaande ouderen in staat worden gesteld om zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te wonen. De thema’s meedoen en bewegen stonden daarbij centraal.

Het programma heeft veel resultaten opgeleverd zoals een video van het congres , een interview, factsheets en meerdere video’s van projecten.

Video

Ouderen en professionals vieren een feestje op het podium tijdens het congres ‘Nieuwe generatie ouderen langer thuis’ 2019.

Interview

De ouderen zelf… zonder hen was het programma Meer Veerkracht Langer Thuis niet mogelijk geweest. In een interview vertellen Corine van Maar (programmaleider) en Hanneke Marcelis (programma secretaris) over de inzet van ouderen en over de 126 mooie projecten die zijn opgezet op het gebied van meedoen en bewegen. Hierdoor kunnen ouderen langer, prettig thuis wonen.

Download hier het interview

Video

Laat je inspireren door Game, Eet, Match. Binnen Meer Veerkracht, Langer Thuis werden 126 initiatieven gefinancierd. Vernieuwende projecten en projecten gericht op verspreiding van succesvolle interventies, altijd met een breed draagvlak onder de ouderen om wie het ging. Ze bestonden voor, maar vooral ook mét ouderen.

Video

Ons Raadhuis is een ontmoetingsplek voor ouderen. De activiteiten waar de ouderen aan kunnen deelnemen zijn bijvoorbeeld gym, schilderen, boetseren, schaken, creatief kleuren, dance-fit, Tai Chi, meditatie, deelnemen aan een lezing, concert, borrel of gespreksgroep. Er komen steeds nieuwe activiteiten bij, vooral op verzoek van de bezoekers.

vorig project

volgend project

Contact

Van Maar Advies
Houtwerf 14
3451 DC Vleuten

Telefoon: 06 216 59 559
E-mail: corine@vanmaaradvies.nl
KvK: 68406339
BTW: NL141335130B01

Of laat direct een bericht achter, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.